Placerile Vietii

      Multe ori ne-am intrebat ce sunt alea placeri. Fiecare dintre noi, percepe acest cuvint in felul sau. De la o perioada incoace, omenirea a inceput sa atraga atentia mult la sex si bani. Oare banii si sexul te pot salva de la toate si te fac mereu fericit? Evident, este un moment indispensabil pentru organismul uman, cunoscut de cind e lumea pe Pamint, caci astfel nu am fi fost noi. Atunci oamenilor le place sa faca sex, dragoste – numiti-o cum vreti voi. Cred ca nu cunosc inca nici o persoana care ar nega acest lucru, doar poate vazind o emisiune la TV, unde o domnisoara povestea cit ii vine de greu si ca avea dezgust sau o reactie adversa odata ce incerca sa intre in contact cu vri-un “individ”, insa si atunci cu un prieten alaturi, intelegator aproape, consultind medicul si avind atractie sexuala si incredere fata de dinsul, peste o perioada, a ramas placut surprinsa ca aceasta ii place si el o satisface.

      Dar, astazi nu scriu despre acte sexuale sau ceva de genul asta, scriu despre maruntisurile vietii, de care cu totii uitam deseori.

      Oare nu am putea avea placerea de la o cafea fierbinte de dimineata, pe balconul casei cu un miros proaspat de primavara, toamna, vara si chiar iarna? Oare nu am putea avea placere de un weekend la padure cu aerul adinc in plamini si ciripitul pasarilor in jur? Nu am putea avea placere de la bronzatul pe plaja cu iubitul, stropitul in mare sau ocean de apa; de la ciocolata si insasi dulciuri, caci unii chiar nu pot trai fara ele – singura fac parte din acest soi; de la o piersica suculenta pe care o musti intiia oara in acest an (si in general de la fructe), cind maninci prea multa ciocolata 🙂

      Placere cind nasti un copil, il cresti, il educi si in sfirsit te mindresti? Placere ca sa pleci intr-o calatorie spontana cu prietenii, unde sa faci multe multe poze, ca peste vrio citiva ani sa te intilnesti ca sa-ti amintesti cu zimbetul larg pe buze, despre peripetiile bagajelor zburatoare; placere de a te improsca cu bulgari de zapada, cind aceasta se asterne cu un strat de jumatate de metru in ograda; placere sa faci la oameni bine, fara ca sa ceri nimic in loc, doar sa te simti minunat sufleteste (cel putin pentru mine functioneaza); sa-i surprinzi pe cei dragi cu cadouri (nu importa ce anume, important e pentru cine si cind); placere de a asculta bataia valurilor in noapte, cu ginduri mii in cap; placere de  un concert cu artisti autohtoni; placere de a recunoaste pe strada un fost coleg de clasa sau univer dupa 10-20 de ani; placere de a tinde la ceva, de a realiza acel ceva si intr-un final de a triumfa pentru ca ai reusit; placere de a vorbi cu mama, intr-o seara de primavara, mincind seminte, da ati citit corect “seminte”, pentru ca uneori iti vine cite o pofta cind ii vezi pe drum pe altii cum o fac (nu mai descriu in detalii in ce mod…); placere de a merge in masina, a asculta muzica si a fredona melodia care ti-a placut. 

Si Multe Multe Altele…

    

    Asa ca nu va limitati la standartele orasanesti, frecventind saptaminal aceleasi cluburi banale. Mai vizitati si buneii pe la sate, mai iesiti la pascut cu caprele si bobocii si simtiti-va liberi. Mai observati si placerile din jur!!!

One thought on “Placerile Vietii

  1. bine spus! placerea de a face ceea ce simţim cu adevărat…nu conteaza din ce categorie faci parte,bogat sau sarac important să traieşti viaţa demn si cu esenţă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s